Ето спряганите имена на министри в бъдещия кабинет

Ето спряганите имена на министри в бъдещия кабинет

Фейсбук/МС

A A+ A++ A

Почти сигурно България ще има редовно правителство, прогнозира днес вестник "24 часа", позовавайки се на собствена информация от партийните централи. Очертава се кабинетът на Мария Габриел да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН.

За ГЕРБ ще са финансовото министерство, иновациите, регионалното. Хората на Борисов държали и на силовите ведомства - МВР и отбраната. Ден по-рано се говореше за ДПС в отбраната.

Движението обаче най-вероятно ще излъчи външен министър. Спряга се името на депутата в ЕП и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк. В Европарламента той бе докладчик за Северна Македония.

Очаква се ДПС да вземе и екоминистерството, като в групата му сега има двама бивши министри - Станислав Анастасов и Джевдет Чакъров.

Спор между ДПС и БСП имало за земеделското министерство. Било харесано от Корнелия Нинова, но хората на Мустафа Карадайъ държат на него.

Чуват се възражения срещу това БСП да получи икономиката, като излъчи бившия шеф на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Но било почти сигурно, че взема социалното министерство, в което може да се върне Георги Гьоков.

За транспорта пък се говори за Гроздан Караджов от ИТН, който бе регионален в кабинета “Петков”.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници