Наш депутат изуми с преживявания в Багдад и разказа за иракчанин, който обича България

Наш депутат изуми с преживявания в Багдад и разказа за иракчанин, който обича България
A A+ A++ A

Депутатът от ПП-ДБ и лидер на Зеленото движение у нас - Владислав Панев, сподели с последователите си в социалната мрежа прелюбопитно изживяване в Ирак. И по-точно в столицата Багдад, където е срещнал местен човек, който обича България. Народният представител направи извод, че не бива да сме толкова "европоцентрични".

ЕТО КАКВО НАПИСА ВЛАДИСЛАВ ПАНЕВ:

В петък реших и взех билет за Багдад без особена подготовка. Резервирай хотел в Кербала, един от няколкото с добри отзиви в booking.com В събота сутринта ме посрещнаха на рецепцията и ми казаха "то собственикът знае български". Чухме се по телефона с Хайдар, оказа се, че е емигрирал през 1993 и се е върнал обратно в Ирак 10 години по-късно след свалянето на Саддам. Все още обаче си идва в България по няколко пъти годишно, притежава и апартамент в София.

Но не това е важното. Още същия ден дойде в Кербала, пита какви са ми плановете и свърши толкова работа за мен, колкото не можех да си представя. Коли до Наджаф, до Багдад, разведе ме по места, които иначе не бих открил. А днес Джафар (на снимката) цял ден ми беше на разположение в столицата по заръка на Хайдар. Уникално гостоприемство, понеже съм българин.

Ето затова си струва да градим отношения със страните по света, да не сме толкова европоцентрични. Репутацията върви с нас десетилетия напред. Кой учил в България, кой работил, развивал бизнес, това са истински посланици. И не е въпросът, че ще ти свършат работа. А че взаимноизгодните отношения носят просперитет. И си струва да се работи върху тях на всички нива. От държавно през бизнеса до университета.

Ето и други интересни преживявания на Панев в Ирак:

#Ирак #Багдад #владислав панев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници