Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети

Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети

Туитър/The Royal Family

A A+ A++ A

Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети. Милиони ще станат свидетели на пищна и помпозна церемония с древни ритуали в Уестминстърското абатство в Лондон. Мерките за сигурност са засилени, като за реда ще бдят около 12 000 полицаи.

Церемонията на практика започва още в ранните часове на деня с отварянето на трасето, по което ще премине процесията от Бъкингамския дворец до Уестминстърското абатство, за да могат най-самоотвержените фенове на монархията, които вече от дни са на палатки наоколо и всички останали да заемат своите места покрай загражденията. Самата процесия започва 12.20 българско време.

Чарлз Трети и Камила ще изминат пътя до абатството в сребърната каляска, използване за диамантения юбилей на Елизабет Втора, съпроводена от около 200 членове на въоръжени сили, по-голямата част от които от ескорта на кавалерията на суверена. Други 1000 военнослужещи ще се движат по маршрута, но като цяло шествието се очаква да бъде по-скромно от 1953 година, когато бе коронясана майката на Чарлз – Елизабет Втора.

Кулминацията ще бъде в Уестминстърското абатство, където в присъствието на отбрани членове на семействата на кралската двойка, монарси от цял свят и представители на над 200 държави, повечето държавни глави, в рамките на двучасова церемония Чарлз Трети ще бъде коронясан като британски крал по повелята на всички древни традиции и ритуали, а Камила от кралица консорт официално ще стане кралица Камила.

Процедурата трябва да продължи два часа, след което коронясаните монарси ще се завърнат по същото трасе в Бъкингамския дворец. Тъй като прогнозата за времето не е много добра, с очаквания за валежи, има вероятност да отпадне заключителната част, която е традиционното за подобни събития въздушно шоу.

В навечерието на коронацията крал Чарлз Трети имаше натоварена програма, защото се срещна с лидерите на Общността на нациите преди да приеме всички останали високи гости в Бъкингамския дворец, съобщава БНР.

#Чарлз III #коронация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници