Нинова: С нас няма как им се получат игричките, които си играха с ПП и ДБ

Нинова: С нас няма как им се получат игричките, които си играха с ПП и ДБ
A A+ A++ A

Ако ГЕРБ искат да излъчат правителство, трябва да променят подхода си. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата на експертните екипи на двете формации. Причината е, че вместо да се обсъжда управленската програма на първата политическа сила, социалистите получили общата им програма с ПП-ДБ:

"С нас игричките, които си играха с ПП и ДБ не могат да играят. Ако ГЕРБ наистина имат намерение за работещ парламент и редовно правителство, в което вече започваме да се съмняваме, за нас подходът трябва да е друг: Първо - изваждат се 5-6 национални задачи, които са надпартийни, а не обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ, определя се срок, в който тези задачи трябва да се свършат и трето, определя се състав на някакво правителство, което трябва да уточним, което да трябва да свърши тази работа за България и за народа", каза Нинова.

Нинова коментира, че с действията си ГЕРБ променят слогана от предизборната си кампания и вместо да сложат "ред в хаоса“, "всяват хаос в реда“.

На срещата между ГЕРБ и БСП бе откроено, че най-важната тема е приемането на бюджета, независимо дали ще бъде съставено правителство или не.

Кристиан Вигенин от БСП подчерта, че е важно как ГЕРБ си представят срокът на действие на едно правителство и какъв да бъде неговия формат.

Приоритетите на социалистите остават социалната и демографска политика, членството на България в Шенген и съдебната реформа. Бе заявено, че бюджетен дефицит от 3% не е приемлив вариант, а е напълно реалистично той да бъде 4,5%.

"От наша гледна точка е хубаво да имаме яснота за това как политическа партия ГЕРБ, вашата парламентарна група, си представя срока на действие на едно редовно правителство, което да ги потвърдите, че имате желание да бъде създадено. Защото от това има значение как ще бъдат водени разговорите и какви приоритети си поставяме и какви цели", каза Вигенин.

По-рано днес ГЕРБ проведе среща с ДПС. На нея двете формации са сближили позиции по геополитиката на страната и финансовите мерки за стабилизиране на България.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че формацията няма намерение да прави коалиция с БСП и ДПС, а ще търси подкрепа от другите партии.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници