Костадинов: „Възраждане“ има готов състав на кабинет

Костадинов: „Възраждане“ има готов състав на кабинет
A A+ A++ A

„Разбира се, ние никога не сме отказвали тази отговорност и сме готови със състав на кабинет“ - така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отговори в кулоарите на парламента пред журналисти дали партията е готова да получи третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

"Аз съм сигурен обаче, че мандат няма да получим, защото "Възраждане" е единствената политическа сила в България, която е извън вашингтонския консенсус“, добави той.

Костадинов отново каза, че единственият кабинет, който "Възраждане" ще подкрепи, е с техен собствен мандат. Той посочи, че няма как неговата партия да подкрепи мандат на ГЕРБ-СДС, но при покана ще отиде на разговори с формацията. Според Костадинов "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) в създалата се ситуация нямат полезен ход.

Ние ще говорим с всеки, който ни покани, посочи той.

След като вчера от ПП-ДБ представиха свой проектокабинет и заявиха, че по персоналния състав няма да преговарят с ГЕРБ-СДС, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че повече темата за участие на ГЕРБ в кабинет на ПП-ДБ няма да се повдига. Съпредседателят на ПП Асен Василев посочи пред медиите в Народното събрание, че ако се стигне до втори мандат, формацията ще говори с всички политически сили за подкрепа.

#Костадин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници