Атанасова: Чуваме, че ДБ не желаят да участват в управление с ПП

Атанасова: Чуваме, че ДБ не желаят да участват в управление с ПП
Стоп кадър: бТВ
A A+ A++ A

"Виждаме че колегите от ПП-ДБ са в изолация. Даже вече се изолират едни от други. Искаме заедно да споделим отговорността, защото сега берем плодовете на неуспешното им управление. Освен това чуваме, че "Да България" не желаят да участват в управление с "Продължаваме промяната". Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, в предаването "Тази събота и неделя" по БТВ.

Според нея Христо Иванов почти не участва в разговорите за съставяне на правителство.

"Твърдения като "с чужди графици няма да се съобразяваме" и изобщо тропането с краче в политиката не вършат работа. Не можем да говорим по политики до безкрайност, ако не намерим отговор на най-важните въпроси, като този дали ще постигнем съгласие за управлението", предупреди тя, цитирана от "24 часа".

Кандидатурата на Христо Иванов за премиер никога не е поставяна на масата, заяви Атанасова в отговор на призива на Георги Лозанов в интервю за "24 часа" да се използва фигурата на лидера на ДБ като ключ към редовно управление. Иначе подчерта, че са работили добре с него, включително когато бе министър в кабинета на "Борисов". Но той го отправи с уговорката, че не е говорил с Христо и се опасява да не му прави "мечешка" услуга.

Атанасова даде да се разбере, че има очакване още другата седмица президентът да връчи първия мандат. И тогава трябва да имаме готовност с кандидат за премиер, който да го вземе, напомни тя каква е процедурата. Затова отказът на другата коалиция да се съобразява с времеви рамки е неадекватен.

#Десислава Атанасова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници