По всичко личи, че Ердоган е получил инфаркт и е зле, макар служителите му да отричат

По всичко личи, че Ердоган е получил инфаркт и е зле, макар служителите му да отричат
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще участва чрез видеоконферентна връзка в церемонията по зареждането на ядрено гориво в първата турска атомна електроцентрала "Аккую" (в окръг Мерсин, Южна Турция), съобщиха от Дирекцията по комуникации към турското президентство.

Дирекцията по комуникации към турското президентство късно снощи опроверга твърдения, че президентът е получил инфаркт и е хоспитализиран. От Дирекцията съобщиха още, че планираният митинг на Ердоган в град Мерсин ще се проведе на друга дата, предаде БТА.

Турският президент съобщи рано сутринта вчера в акаунта си в Туитър, че е отменил планираните си за деня публични изяви по съвет на лекари. На 25 април се наложи Ердоган за кратко да прекъсне телевизионно интервю на живо, тъй като почувствал неразположение. По-късно той каза, че е имал неразположение на стомаха.

Междувременно от турското президентство също опровергаха твърденията за значително влошаване на здравословното състояние на президента Ердоган.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) обяви, че Ердоган продължава да изпълнява президентските си задължения и ще възобнови участията си в предизборни митинги след кратка почивка.

Депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието Еркан Кандемир и заместник-председател на формацията също написа в профила си в Туитър, че Ердоган ще участва чрез видеоконферентна връзка в церемонията по зареждането на ядрено гориво в АЕЦ Аккую.

Междувременно министърът на енергетиката на турция Фатих Дьонмез съобщи пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси ще присъства на церемония по доставка на ядрено гориво в АЕЦ "Аккую".

Ръководителят на МААЕ ще дойде на церемонията. Той ще вдигне знамето и АЕЦ "Аккую" ще се превърне в своеобразен ядрен остров, където ще се провеждат инспекции на МААЕ, каза той.

На 27 април ще се състои церемония по зареждане на ядрено гориво в АЕЦ "Аккую". След като горивото бъде доставено, съоръжението ще получи ядрен статут. Руският президент Владимир Путин също ще присъства на церемонията чрез видеовръзка, съобщи миналата седмица президентът Ердоган.

Проектът за изграждане на първата атомна електроцентрала в Турция - АЕЦ Аккую - се реализира от компанията "Аккую нуклеар", в която над 99 процента от акциите са собственост на руската компания Росатом, на базата на междуправителствено споразумение, подписано между Русия и Турция през 2010 г.

#Реджеп Тайип Ердоган #инфаркт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници