Крал Чарлз III е стресиран и нещастен! Кога е така - разкрива икономът му

Крал Чарлз III е стресиран и нещастен! Кога е така - разкрива икономът му
A A+ A++ A

Бивш кралски иконом, който преди това е работил за крал Чарлз III и кралицата Камила, разкри как разбира кога монархът е недоволен.

Грант Харолд, който е работил за тогавашния принц на Уелс и херцогиня на Корнуол от 2004 до 2011 г., каза, че никога не е виждал кралската особа да се "ядосва", но го е виждал, когато е бил стресиран.

По думите му сега, дори след повече от десетилетие, откакто последно е работил за двойката, може да разбере кога кралят е "нещастен", като просто го гледа по телевизията.

"Имаше документален филм, който гледах преди няколко години и интервюиращият продължаваше да задава един и същ въпрос", спомня си Харолд по време на събитие за етикет тази седмица. "Вероятно никога няма да забележите, но аз можех да кажа, че вече му е писнало.

Запитан какви са знаците на монарха, Харолд каза пред The Independent: "Всичко се крие в маниерите му. Той просто внезапно ще погледне наляво и надясно, ще се размърда малко и ще се огледа наоколо, доста е интересно."

"Изглежда така, сякаш просто се настанява удобно на стола си, но всъщност не е щастлив", допълва той.

Бившият иконом каза, че Чарлз III е бил най-стресиран в периодът непосредствено след смъртта на майка му, покойната кралица Елизабет II.

"Когато кралицата почина и видяхме инцидента с писалката, тогава наистина му съчувствах", казва Харолд, имайки предвид момент, в който Чарлз изглеждаше раздразнен и изтърва нервите си, защото една от писалките протече.

Имаше два инцидента, при които Негово Величество изглежда беше стресиран от писалката си. Първият се състоя по време на първото му заседание на Тайния съвет за подписване на документи, когато Чарлз нервно посочи богато украсен държач за химикалки, който да бъде отнесен от помощник. По-късно, след като видя държача за химикалки за втори път, Чарлз се намуси, преди предметът да бъде премахнат отново.

Вторият инцидент се случи в кралската резиденция на замъка Хилсбъро в Ко Даун в Северна Ирландия. След като мастилото от писалката му прокапа, Чарлз каза на помощниците си: "Не мога да понеса това проклето нещо... "

По онова време новият монарх беше обявен за "неприятен" от някои критици заради отношението си.

Въпреки това, Харолд съчувства на краля, казвайки: "Загубата на двамата родители толкова бързо и факта, че трябваше да продължи да прави неща пред хората – това беше може би най-стресираният момент за Чарлз, в който някога съм го виждал."

Чарлз се подготвя за коронацията на него и Камила в събота, 6 май, на която ще присъстват 2000 гости, включително други членове на кралското семейство, политици, чуждестранни кралски особи и сановници, както и известни личности.

Обединеното кралство ще отпразнува историческото събитие с празничен уикенд, тъй като понеделник, 8 май, е обявен за празничен ден.

#крал Чарлз Трети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници