Арман Бабикян: ПП-ДБ ще е булката в брака с ГЕРБ, ДПС ще кумува

Арман Бабикян: ПП-ДБ ще е булката в брака с ГЕРБ, ДПС ще кумува
A A+ A++ A

"Ще станем свидетели на политически брак. Булката е загубилият изборите. Този номер с ротацията е за замазване на очите. Няма как да няма правителство, ако ще гласуваш 30 тежки законопроекта". Такава прогноза направи пред БНР Арман Бабикян.

"Всички знаем колко време отнема това и че времето за съставяне на правителство е много по-кратко. Предстоящото влизане в този съюз обаче не се анонсира. Сложно е да обясниш, че е важно да вземеш парите от Плана за възстановяване, но ще ги харчиш заедно с крадеца. Сложно е да обясниш как ще правиш правосъдна реформа с част от хората, които трябва да бъдат потърпевши от едно ефективно правораздаване".

На Асен Василев и Кирил Петков се налага, щом на всяка цена искат участие във властта, да бъдат притихнало възпитани, посочи още Бабикян.

"Другият избор е да следваш каузата и целите си. Очевидно властта е за предпочитане".

Очевидно договорката е да се състави правителство с втория или третия мандат, контролирано от ГЕРБ, заяви Арман Бабикян.

"Ако няма кабинет с втория или третия мандат, тогава са ни излъгали, че са се разбрали за 30 законодателни приоритета. Страните в този брак по сметка са ГЕРБ, ПП и ДБ. Те декларират, че могат да произведат такива законопроекти. Би трябвало да гарантират тези предложения с кабинет. Не могат да носят отговорност за действията на правителство, което е на Радев".

В тези преговори участват и ДПС, но без да присъстват в стаята, смята Бабикян.

"Не виждам кой друг да кумува на тази сватба".

Първият развод ще бъде между гражданите и тази конструкция, прогнозира още той.

#Арман Бабикян #Бабикян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници