„България на гражданите" отправя 17 въпроса към Борисов за „Южен поток"

„България на гражданите" отправя 17 въпроса към Борисов за „Южен поток"
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Партията на Меглена Кунева „България на гражданите" внася в понеделник в деловодството на Министерския съвет 17 въпроса до премиера Бойко Борисов, свързани с подписването на инвестиционното споразумения по проекта „Южен поток".

Според енергийните експерти правителството дължи на обществото пълна информация, тъй като стратегическият проект за българската отсечка на газопровода възлиза на 3 млрд. евро.

Иван Стамболов, член на Националния съвет на партията, коментира, че най-важната тема и как ше бъде финансиран проектът, след като беше отказано руското финансиране за АЕЦ „Белене".

„Сега се върза на 100% руско финансиране, дали са защитени интересите на страната със сключването на принципи като „доставяш или плащаш", което гарантира предсказуемост на икономическия модел дори и да се срине пазарът, дали ще бъде осигурен достъп на трета страна до тръбата", запита Стамболов.

#„България на гражданите" #Меглена Кунева #министър-председател #Бойко Борисов #„Южен поток" #финансиране #АЕЦ „Белене" #Иван Стамболов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници