Нинова с пост във Фейса заради детската книжка с перверзни с*кс откъси

Нинова с пост във Фейса заради детската книжка с перверзни с*кс откъси
A A+ A++ A

ДЕЦАТА!!! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА!!!

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Една книжка, четена в 4 и 5 клас разбуни духовете. Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", посочи Нинова.

"Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така. Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит", заяви Нинова.

"Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", подчерта лидерът на БСП.

"Има една древна поговорка: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му". Има решение: един учебник по един предмет, в един клас. Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", отправи призив Корнелия Нинова.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници