Млякото по-скъпо у нас, отколкото в 7 държави от ЕС

Млякото по-скъпо у нас, отколкото в 7 държави от ЕС
Pixabay
A A+ A++ A

3,54 лв. – това е средната цена на прясното мляко у нас в търговската мрежа. То е по-скъпо в сравнение със 7 европейски държави, сред които Гърция, Румъния, Австрия, Германия и Чехия, .

На този фон държавата отчита два пъти по-висок оборот на млечните продукти на фирма „Ел Би Булгарикум“. Преди месец цените бяха свалени с 30%.

В магазините на Централния кооперативен съюз в София, Пловдив, Ловеч вече са доставени млечните продукти с нови цени на държавната компания. Потребителите са доволни, че харчат по-малко за мляко, сирене и кашкавал. От Кооперативния съюз уверяват, че цените са под средните за страната, но не за сметка на качеството на стоките.

Проверка на bTV в държавния сайт foodprice.bg, който следи цените на храните от малката потребителска кошница, показва, че прясното мляко е поевтиняло само с 1 стотинка за последните 2 седмици – от 3,55 на 3,54 лв.

Оказва, че в България млякото е най-скъпо за последните 14 дни. Според данните от държавния сайт в Германия е с 1 лев по-евтино, а в Хърватия литър прясно мляко излиза най-евтино, пише "24 часа".


#мляко #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?