Тачи: Сърбия сънува за Северно Косово

Тачи: Сърбия сънува за Северно Косово
В същото време заместникът на Тачи, вицепремиерът Слободан Петрович, призова всички, които са напуснали Косово да се върнат обратно по домовете си. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Получаването на съществена автономия в северната част на Косово е стар сън на Сърбия, който никога няма да се осъществи, заяви премиерът на Косово Хашим Тачи.

По време на посещението си на строителния обект около магистрала Върбица-Мердаре Тачи каза, че „това е стар сън на Сърбия", цитира го „Косовапрес", предаде БГНЕС.

„Това нещо никога няма да се реализира. Такъв отговор властите в Белград получиха от демократичния свят. Подобна идея, която се тиражира от сръбските медии, никога няма да се осъществи в независимо и суверенно Косово, което има изключително голяма подкрепа от САЩ и ЕС", подчерта още Тачи.

Според него преговорите между властите в Белград и Прищина за нормализиране на отношенията ще приключат с признаването на независимостта на Косово.

Министър-председателят съобщи още, че в тези преговори ще включи и представители на опозиционните партии.

В същото време заместникът на Тачи, вицепремиерът Слободан Петрович, призова всички, които са напуснали Косово, да се върнат обратно по домовете си.

#Сърбия #Косово #министър-председател на Косово #Белград #Прищина #медии #вицепремиер #ЕС #Европейски съюз #САЩ #Северно Косово #Хашим Тачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници