Кирил Петков: Лена Бориславова няма да е кмет на София

Кирил Петков: Лена Бориславова няма да е кмет на София
A A+ A++ A

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков потвърди, че Лена Бориславова няма да е кандидат за кмет на София. Нейната задача ще бъде структурирането на екипите и дейността им. По думите на Лена кандидатът за кмет ще бъде фигура, която ще е по общо съгласие на всички организации, с които "Продължаваме промяната" работи. Това са "Спаси София" и "Демократична България".

Спекулациите дали Лена Бориславова ще е кандидатът за кмет на ПП дойдоха след като тя се отказа от депутатското място в парламента, за да се фокусира върху местните избори.

Бориславова заяви, че не смята, че в момента партиен кандидат, който е разпознаваемо лице, е най-доброто решение, за да има обединение около него.

"Целта на тези избори е пълно обединение за кандидатурата, така че тя да е безспорна."

"За София сме не само с ДБ, но искаме общ кандидат и със "Спаси София". Ще работим заедно и кандидатът ще бъде един. Още нямаме име", коментира Кирил Петков пред bTV.

"Мотото на нашата партия е, че това, което казваме, го и правим. В този дух вчера подадох заявление за освобождаването ми като народен представител, защото не искам да подвеждам хората с постоянна смяна в намеренията", добави Лена Бориславова.

"Както подробно обясних и в своя позиция във Facebook, моята следваща задача е да продължа с координацията, която тече през последните няколко месеца доста интензивно за местните избори", поясни тя.

"Този път ние нямаме право да се колебаем и тепърва да се ориентираме в ситуацията. Столична община е в изключително тежко състояние, виждаме го всички в града. Решенията трябва да започнат да се правят от ден първи, а това изисква работни групи, привличане на експерти, създаване на обща програма, около която да се работи и това е нещо, което правим още от ноември месец."

#Лена Бориславова #Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници