Екатерина Михайлова: Съвсем близо сме до нови избори през лятото

Екатерина Михайлова: Съвсем близо сме до нови избори през лятото
A A+ A++ A

България се намира много близо до нови избори през лятото, заяви пред БНТ преподавателят по конституционно право проф. Екатерина Михайлова.

„От това, което се вижда като реакции в рамките на една седмица, изглежда да сме близо – само две политически сили говорят и то говорят така, че разбираме, че не могат да си говорят. Другите мълчат. Разбира се, утре може би малко ще просветне с първия ден на парламента, но рискът да има нови избори е на хоризонта и знаете ли – лошото е, че ние сякаш започваме да свикваме с това, съобщи БНТ.

Важно е новия парламент да постигне съгласие по основни приоритети, а те са ясни – евроатлантическата ни принадлежност – там ли искаме да сме още или нещо друго искаме? Мисля, че изборните резултати говорят, че мнозинството иска да е там. Голямата цел е да запазим мира и да останем демократична и финансово стабилна страна. Въпросът е как ще бъдат формулирани и това е работата на хората, които се занимават с политика – да покажат рисковете, а да не се заиграват с дребни игрички. Ако трябва да дам съвет към политиците е – седнете и направете приоритетите – това, което смятате за страната, че е важно“, заяви тя.

По думите ѝ бюджета за тази година е заложен на карта, а преговорите за правителство трябва да минат първо през преговори за политики.

Проф. Михайлова определи предстоящия избор на председател на 49-ото Народно събрание като „не толкова трудна задача“ и напомни, че Конституцията изисква това да се случи на първото заседание на новия парламент.

#Екатерина Михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници