Меркел: Трябва да затаим дъх още 5 г. до края на кризата

Меркел: Трябва да затаим дъх още 5 г. до края на кризата
Преди извънредно важния европейски съвет на 24 и 25 ноември в Брюксел Ангела Меркел ще има поредица от срещи с европейски лидери. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Канцлерът на Германия Ангела Меркел смята, че трябва да се издържи „още пет или повече години", за да се преодолее кризата на еврото.

„Трябва да задържим дъх в продължение на пет или повече години”, заяви тя на регионален конгрес в Щернберг на Християндемократическия съюз (ХДС) в провинция Меклембург – Горна Померания, предаде ДПА, цитирана от БГНЕС.

„Много инвеститори не вярват, че ние в Европа можем спазим обещанията си”, каза Меркел и добави: „Трябва да покажем твърдост, за да убедим света, че е изгодно да се инвестира в Европа”.

Преди извънредно важния европейски съвет на 24 и 25 ноември в Брюксел Ангела Меркел ще има поредица от срещи с европейски лидери, посочва АФП.

В сряда тя ще произнесе програмна реч пред Европейския парламент, а същия ден вечерта ще се срещне с британския премиер Дейвид Камерън.

На 12 ноември ще е в Португалия, а на 15-и ще приеме френския премиер Жан-Марк Ейро.

#Ангела Меркел #Канцлер на Германия #криза #Християндемократическия съюз #ХДС #Европа #Брюксел #Европейския парламент #Дейвид Камерън #премиер на Великобритания #Португалия #Жан-Марк Ейро #премиер на Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници