Сменящи се версии за вързаното като куче момче оставиха Тротинетката, Куката и Чеченеца в ареста

Сменящи се версии за вързаното като куче момче оставиха Тротинетката, Куката и Чеченеца в ареста
Стоп кадър
A A+ A++ A

Популярният като Емили Тротинетката Даниел Йорданов, Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката от задържането си няколко пъти сменили версиите си за клипа с вързаното като куче момче в пловдивски мол и това е една от причините да останат в ареста. "При по-лека мярка за неотклонение те могат да повлияят на свидетелите", заяви магистратът Панайот Велчев от Районния съд в Пловдив и постанови "задържане под стража".

Преди задържането си Емили е твърдяла, че няма нищо общо и организатор на скандалното видео и Куката, пред съда обаче разказа, че е била заплашвана да бъде залята с киселина, пребита и изнасилена, ако не натопи Куката. Автор на заканите бил Стоян Карапанов - човекът, свързал тримата инфлуенсъри с 20-годишния Денислав Димитров, който влязъл в ролята на кучето. "Момчето само се молеше да участва", викаше на път към залата Куката. Тримата подчертаха, че Денислав сам е измислил сценария, искал да стане известен като тях. Тошо Куката намекна и че близките на Денислав поискали пари и заявили, че ако не ги получат, ще ги съдят до дупка. Заяви и че момчето взело една линия дрога в тоалетната на мола преди заснемането на кадрите.

"Обвинението не е за принуда, а за хулиганство. Дори и да не е било принудено, момчето е лековерно и податливо, то е със специални потребности. Заснели са клипа, не са му го показали и са го качили в интернет, то се е почувствало унизено", заяви прокурорът Веско Ириков.

Защитата на тримата настоя за по-леки мерки. "Непрекъснато се подчертава колко възмутено е цялото общество. През 2017 г. в интернет се появи клип как мъж води на каишка жена си като куче, но тогава дело нямаше", изтъкна адвокатът на Куката Георги Кутрянски. "По настоящия случай няма данни Денислав Димитров да е в семейни отношения с когото и да било от обвиняемите", възрази прокурорът.

Съдът прие, че няма опасност Чеченеца и Куката да се укрият, но за Емили има такъв риск, защото адресът й е в Плевен, но живее в София, а имала планове да се премести със семейната си триада във Варна.

"Не го харесвам този клип, но може би трябваше да потърсят сценарист. Всеки искаше да се снима със сина ми. Изкарват го престъпник, а той не докосва с пръст детето", каза след делото майката на Петко Караилиев, която отказа да съобщи малкото си име.

Тримата могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив, предаде "24 часа".



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници