Тази нощ в небето изгрява съдбовна априлска Розова луна

Тази нощ в небето изгрява съдбовна априлска Розова луна
Pixabay
A A+ A++ A

Първото пълнолуние на пролетта, известно като Розова луна, ще се състои на 6 април в хармоничния знак Везни. Макар името да е подвеждащо (не очаквайте да видите това небесно тяло в розово), все пак има какво да очакваме от тази луна. Като априлско пълнолуние, Розовата луна със сигурност ще донесе оптимизъм и добро настроение, разказват от Bustle.

За да използвате обаче правилно тази енергия, трябва да разберете предварително духовното значение на Розовата луна през април 2023 г.

Тъй като с пълнолунието идва краят на лунния цикъл, това явление носи завършек и емоционално освобождаване. Но с края на една фаза идва началото на друга, а според астролога Катрин Гердес изглежда, че пълната розова луна ще бъде също толкова весела, колкото подсказва името.

„Падайки се след пролетното равноденствие, тази Розова луна съвпада с навлизането на повече слънчева светлина и затопляне в северното полукълбо“, обяснява Гердес преди Bustle. „Освобождаваме се от тъмния период, прекаран на закрито, и се връщаме към по-голяма връзка с природата и може би един с друг.“

Определянето на вашите намерения е задължително за всяко пълнолуние, но според Гердес може да направите много повече, за да изградите своята духовна връзка с Розовата луна на 6 април, като започнете от историята зад това лунно явление.

Какво е духовното значение на Розовата луна?

Преди да извадите телефона си за снимка, трябва да знаете, че Луната по това време всъщност няма да е розова на цвят. Пред Bustle астрологът Катрин Гердес споделя, че априлското пълнолуние получава името си от местните народи, които са използвали лунното събитие, за да отбележат „цъфтежа на първите пролетни розови диви цветя или флокси“.

Розовата луна не е единственият начин, по който са наричали планетата по това време на годината. Тя е известна още като Пасхална луна или Пасхално пълнолуние, тъй като е първото пълнолуние от пролетта. Гердес обяснява, че лунното събитие обикновено се нарича и Пробуждаща се луна, тъй като „събуждането, доказано в природата отразява духовното значение на това пълнолуние“, следователно отбелязва „сезон на прераждане“.

Най-важното нещо, което можете да направите по време на Розовата луна, е да не забравяте да останете здраво стъпили на земята. За да успеете, Гердес препоръчва „преднамерено да прекарате време на открито“, както и да се погрижите за взаимоотношенията си. Тъй като дните стават по-дълги, по-ярки и по-топли, за априлското пълнолуние свързването с природата не е просто желателно – то е от съществено значение.

„Планирайте приключение, отидете на поход или избършете праха от велосипеда си и го покарайте. Ако имате градина, знайте, че това е моментът, когато тя се нуждае от вашето внимание и грижа“, казва Гердес. „С толкова голям колективен фокус върху възстановяването на енергията и добрите вибрации, тази Розова луна е подходящ момент да се съберем отново с естествения свят, да позволим енергийното нулиране и да гледаме как останалото си идва на мястото.“

Пълнолунието ще бъде във Везни, знакът на баланса и хармонията, така че като друга практика на Розовата луна Гердес предлага да проведете „вътрешна проверка на взаимоотношенията си“.„Зодия Везни олицетворява темите за справедливост и честност, които не са най-удобните за разглеждане, но са от изключително значение, за да процъфти едно партньорство“, обяснява Гердес. Астрологът предлага да си зададете следните въпроси по време на Розовата луна: В кои партньорства влагате от себе си и къде трябва да се възстанови балансът? Трябва ли някъде да дадете по-малко и има ли разговор, който трябва да се проведе? Къде трябва да намерите общ език или да си тръгнете?

Макар Везни да е звездата на шоуто през априлското пълнолуние, Гердес споделя, че ще има „голяма планетарна активност и в знака на Телец“. Енергията на Телец със сигурност ще повдигне „въпроси около темите за сигурност, стабилност, инвестиции и самооценка“ и поради това астрологът препоръчва да изследвате своите „вътрешни усещания за стабилност и да погледнете във вашите финанси, за да се стегнете и да инвестирате в това, което наистина си струва“ за финал на дейностите ви по пълнолуние.

За да получите още по-добра представа какво ви носи Розовата луна, според Гердес може да проверите също къде попадат Везни и Телец във вашата рождена карта, пише факти.бг.


#пълнолуние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници