МВР за бомбените заплахи: Няма данни за реална опасност за училищата

МВР за бомбените заплахи: Няма данни за реална опасност за училищата
A A+ A++ A

Близо 50 училища в София отново получиха днес имейли с бомбени заплахи.

Oт вътрешното министерство обясниха и напомниха за пореден път, че от миналата седмица - от петък, има нова процедура за действие при подобни ситуации. Tя е разписана от вътрешния министър и вицепремиер Иван Демерджиев.

Главният комисар Петър Тодоров допълни, че вече решението дали да бъдат освобождавани учениците не се взема от училищните директори, а се взема от МВР.

Тази сутрин е било преценено, че става въпрос за поредната хибридна атака, която не носи абсолютно никаква опасност за децата в училищата.

Въпреки това обаче, както обясни главен комисар Петър Тодоров, част от училищните директори са взели решение да освободят учениците. Той допълни, че заради това днес отново предписанията ще бъдат изпратени на всички училищни директори и те ще се запознаят с тях срещу подпис.

Оттук нататък, ако те вземат решение да освобождават учениците, въпреки решението на министерството на вътрешните работи, ще им бъде търсена административна отговорност, каза още Тодоров.

Той допълни, че към момента няма данни да става въпрос за реална опасност за училищата и според него става дума за поредната хибридна атака.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници