Бюджетът на Apple за разработка на нови продукти се е увеличил повече от 3 пъти

Бюджетът на Apple за разработка на нови продукти се е увеличил повече от 3 пъти
A A+ A++ A

Apple за поредно тримесечие регистрират рекордни финансови резултати, при анонса на които разказват доста подробности за продажбите и работата си, но от информацията, която изпращат на регулационната комисия на САЩ (SEC), научаваме още по-интересни неща. Компанията е увеличила разходите си за разработка на нови продукти и услуги от 1 милиард през 2011 г. до 3,4 милиарда за 2012 г.

Освен това служителите на Apple са се увеличили с 12 400 души през последната една година. Най-впечатляващо си остава обаче увеличението на разходите за нови продукти, тъй като това е рекордно увеличение на това перо в историята на компанията. Например през 2010 и 2011 г. същата сума се е увеличила с 600 000 долара, а между 2009 и 2010 - с 500 000 щатски долара.

Разбира се, през 2012 г. компанията представи много нови продукти, макар че работата по тях би трябвало да е оказала влияние и върху бюджета за предходни години, но това може и да означава, че Apple имат още доста изненади за потребителите, които тепърва ще видим.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници