Времето се оправя, но за кратко

Времето се оправя, но за кратко
Pixabay
A A+ A++ A

През деня в неделя ще е с разкъсана облачност, която в Западна и Централна България ще намалява до слънчево време. По-значителна ще облачността до обед над Източна България.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури в страната слабо ще се понижат и ще са между 16°C и 20°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя от запад облачността постепенно ще се увеличава и на много места ще превали дъжд с гръмотевична дейност.

Вятърът в Софийското поле ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква порция по-студен въздух.

През деня от запад облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време.

Минималните температури ще са между 7-8°С, а максималните – около 19°С.

Времето по планините

До обед облачността ще е значителна и на много места ще превали дъжд, като по-интензивни ще са валежите над Централна Стара планина. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижат.

Подобрение на времето очакваме следобед. Облачността над планинските райони от Западна и Централна България ще се разкъса и ще намалее до слънчево време.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Времето по Черноморието

Валежите обхванали Централна България ще достигнат и до Черноморието. По-значителни ще са валежите след полунощ, но в сутрешните часове ще са в процес на спиране. Около обед облачността ще се разкъса и ще намалява до слънчево време. Следобед над крайните североизточни райони не са изключени и конвективни валежи, но те ще са на изолирани места.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, но с тенденция да се ориентира от югозапад и да отслабне.

Максималните температури на въздуха ще са между 15°-18°C. Температурата на морската вода – 8°-9°C. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето на Балканите

Времето на полуострова постепенно ще се стабилизира, но от запад, над западните и централни райони, облачността отново ще се увеличава, заради приближаването на нов циклон.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници