Стоилов: Изслушването на Марковска – опит да се смекчат проблемите

Стоилов: Изслушването на Марковска – опит да се смекчат проблемите
Според Стоилов и при двата избора – този за ВСС, и този за КС – резултатите са съответствали на предварително заложените. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изслушването в правната комисия бе опит за смекчаване на проблемите, които възникнаха около самия избор на конституционни съдии, заяви депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов.

Това той каза пред БНР по повод изслушването в четвъртък в парламентарната правна комисия на Венета Марковска.

„Остана впечатлението за недоизяснени въпроси. Трябва да разграничим видимата страна на процеса от крайните резултати“, уточни депутатът и даде за пример неотдавнашния избор за членове на новия Висш съдебен съвет.

Според Стоилов и при двата избора – този за ВСС, и този за КС – резултатите са съответствали на предварително заложените.

„Като че ли управляващите, особено, подценяват факта, че българските граждани и европейските институции искат едно и също – да се прилагат най-високите стандарти при оценяване на професионалните качества и почтеността на кандидатите при този случай“, коментира той.

„Защото от тези органи на най-високите нива на съдебната система и на свързаните с нея институции зависи до голяма степен подобряването в целия сектор“, каза още Янаки Стоилов.

#Янаки Стоилов #Коалиция за България #Конституционен съд #КС #Висш съдебен съвет #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници