Тежка катастрофа затвори пътя Русе – Бяла, блокира министър Цветанов

Тежка катастрофа затвори пътя Русе – Бяла, блокира министър Цветанов
На мокрия път в района на Индийска колиба румънският ТИР, превозващ шоколад, завил надясно, за да избегне удара с идващия насреща автомобил. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори пътя Русе–Бяла по обяд в четвъртък.

На мокрия път в района на Индийска колиба румънският ТИР, превозващ шоколад, завил надясно, за да избегне удара с идващия насреща автомобил, предаде БГНЕС.

70-годишният шофьор на колата не успял да я овладее, след като тя поднесла върху хлъзгавата настилка, и двете превозни средства се сблъскали.

Автомобилът, който е тръгнал да изпреварва камиона, също се ударил в него.

„Преместих се към първата лента за движение, по това време към мен се движеше автомобил, обърна се пред очите ми и нямаше какво да направя, как да го избегна“, разказа шофьорът на тира.

След удара камионът се е килнал в дерето, пречупен буквално на две. От колата са останали само ламарини, а възрастният шофьор е откаран в болница. По думите на лекарите състоянието му е стабилно.

Според очевидци причината за катастрофата е не толкова високата скорост, колкото мокрият път. Заради инцидента пътят Русе-Бяла остана затворен няколко часа, а движението бе отклонено.

Заради блокираната пътна артерия министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов закъсня с около час за националната среща за трафик на хора в Русе.

#катастрофа #ТИР #Русе #Бяла #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници