Ковачева препоръча на Марковска да изчисти името си

Ковачева препоръча на Марковска да изчисти името си
Според Диана Ковачева е право и задължение на всеки човек да изчисти името си, ако е несправедливо обвинен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Диана Ковачева препоръча на новия конституционен съдия Венета Марковска да изчисти съмненията около себе си.

Седмица преди гласуването на членовете на Конституционния съд от парламентарната квота депутатът от БСП Янаки Стоилов съобщи, че срещу съдия Венета Марковска е получен сигнал от лице, подписало се като Георги Тонев Колев.

Той почти изцяло се базира на разследване, в което се твърди, че през януари същата година Марковска се е намесила и практически е издействала уволнението на двама полицаи, спрели за проверка Георги Георгиев - с когото живеела, който бил видимо пиян.

Има и твърдения за дарения и изгодни покупки на недвижими имоти както от приятеля на Марковска, така и от нейни роднини.

Тя заяви в отговор, че твърденията в доноса са плод на болно въображение. От Европейската комисия разкритикуваха остро парламента, че прикрива сигнали за кандидати за КС, и дори заплашиха с нов мониторинг България.

„Има достатъчно време до полагането на клетва, Венета Марковска да коментира така направените изказвания по неин адрес“, препоръча Диана Ковачева, цитирана от БГНЕС.

Според нея е право и задължение на всеки човек да изчисти името си, ако е несправедливо обвинен.

Правосъдният министър предлага също така парламентът да изпрати писмо до Европейската комисия, с което да мотивира избора, който беше направен на 31 октомври.

#Диана Ковачева #министър на правосъдието #Венета Марковска #Конституционен съд #ЕК #имоти #Георги Тонев Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници