„Приятелят“ на съдия Марковска отрече за „апетитните имоти“

„Приятелят“ на съдия Марковска отрече за „апетитните имоти“
Приятелят на новия конституционен съдия Венета Марковска отрече двамата да са придобивали каквито и да е имоти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приятелят на новия конституционен съдия Венета Марковска отрече двамата да са придобивали каквито и да е имоти.

Седмица преди гласуването на членовете на Конституционния съд от парламентарната квота депутатът от БСП Янаки Стоилов съобщи, че срещу съдия Венета Марковска е получен сигнал от лице, подписало се като Георги Тонев Колев.

Той почти изцяло се базира на разследване, в което се твърди, че през януари същата година Марковска се е намесила и практически е издействала уволнението на двама полицаи, спрели за проверка Георги Георгиев - с когото живеела, който бил видимо пиян.

Има и твърдения за дарения и изгодни покупки на недвижими имоти както от приятеля на Марковска, така и от нейни роднини.

Тя заяви в отговор, че твърденията в доноса са плод на болно въображение. От Европейската комисия разкритикуваха остро парламента, че прикрива сигнали за кандидати за КС и дори заплашиха с нов мониторинг България.

„В публикувания в интернет сигнал се прави огромна манипулация с използването на „факти“, откровени лъжи и инсинуации“, заявява Георги Георгиев в писмо до Информационна агенция „Фокус“.

„Вярно е, че познавам г-жа Венета Марковска, но е лъжа, че живея и съм живял на семейни начала с нея. Клевета е, че притежавам имоти и яхта в съседна Гърция. Елементарна проверка би установила, че това не е така, тъй като имотите и яхтите се водят в публичния регистър“, твърди Георги Георгиев.

Той обяснява, че цялото имущество, което притежава, е придобито по време на брака със съпругата му, продължил до 2008 г., поради което няма как да придобие съвместен имот с Венета Марковска.

Споменатите „множество“ дарения били от родителите му и от сестрата на майка му.

„Цялата манипулация, насочена към внушение, че съм придобил имоти с Венета Марковска, очевидно е елементарно скроена и рухва при всяка справка в Агенцията по вписванията, достъпна до всеки български гражданин“, заявява още Георги Георгиев.

Той призова справка да се направи и в НАП, където всяка година декларира доходи.

„Омерзен съм от твърденията и инсинуациите във връзка с инцидент от преди близо три години, при който аз съм не автор, а потърпевш, и за който има приключило предварително производство, а последната дума ще има съдът. Явно се търси начин за въздействие върху независимата съдебна власт за деяние, от което аз съм пострадал със средни телесни повреди“.

„Едва ли името на обикновения български гражданин Георги Георгиев, който съвестно си плаща данъците, съгласно справка от НАП, щеше да стане обект на международен интерес, ако не беше политическата корупция, която доведе до това моето име да се използва като средство за оръжие срещу един съдия, за да отстранят кандидатурата му“, смята Георги Георгиев.

Той се заканва да предприеме всички действия, за да защити името и авторитета си.

#Венета Марковска #Конституционен съд #Георги Георгиев #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници