Гълъб Донев към политиците: Оставете за след изборите темата с Паметника на Съветската армия

Гълъб Донев към политиците: Оставете за след изборите темата с Паметника на Съветската армия
A A+ A++ A

Политиците да оставят темата за преместването на Паметника на Съветската армия в София за след изборите, коментира в Кюстендил служебният премиер Гълъб Донев.

"В този момент, в разгара на предизборната кампания, политиците не трябва да противопоставят хората едни на други, а да търсят съвместни решения, така че по най-добрия начин историята да бъде предмет, който изучаваме, който помни нашето минало, нашите събития и герои, от които да се учим", каза министър-председателят.

Той коментира, че според него политиците трябва да оставят тази тема за след изборите, за да може в спокойна обстановка да се вземе най-правилното решение.

Премиерът посочи, че подготовката за изборите на 2 април върви по план-графика на Централната избирателна комисия, а правителството подпомага действията по провеждането на вота. Той посочи, че правителството е приело план-сметката за предстоящите избори и я е допълнило с близо 6,5 милиона лева, за да бъде осигурено новото изискване в Изборния кодекс за видеонаблюдение и видеозаснемане.

"Започват масови проверки и кампания от страна на МВР, Националната агенция за приходите и другите контролни органи, които следят за купения, корпоративния вот, за да може да осигурим честни, демократични избори, такива, каквито нашата държава е имала през последните десетки години", каза още пред журналисти премиерът.

#Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »