Сините искат 50 млн. лв. за болнична помощ

Сините искат 50 млн. лв. за болнична помощ
Синята коалиция пладлага 50-те милиона лв. да отидат за болнична помощ, защото НЗОК има да дава пари на болниците за надлимитни дейности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

50 млн. лева да отидат в перо „плащания на здравноосигурителни дейности в системата на болничната помощ“, поискаха от Синята коалиция.

Депутатите внесоха предложение за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2012 г., заяви д-р Ваньо Шарков, цитира го БГНЕС.

В средата на годината Конституционният съд обяви за противоконституционен текста по Закона за бюджета на НЗОК за 2012 г., с който 100 млн. лв. се трансферираха от НЗОК към Министерството на здравеопазването.

„В момента има 50 млн. лв., които стоят в бюджета на НЗОК, но в перо трансфери, и те не могат да бъдат харчени от НЗОК. Министерството на финансите мълчи странно по темата, вероятно очаквайки в края на годината да си ги прибере тези 50 млн. лв.“, каза Шарков.

Така сините внасят тази актуализация и очакват да бъдат подкрепени. Предлагат 50-те милиона лв. да отидат за болнична помощ, защото НЗОК има да дава пари на болниците за надлимитни дейности, освен това лечебните заведения за болнична помощ в България имат почти 360 млн. лв. задължения.

#пари #болнична помощ #Министерство на финансите #Министерство на здравеопазването #НЗОК #Ваньо Шарков #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"