Задържаха магистрат и съпругата му

Задържаха магистрат и съпругата му
Наблюдаващият прокурор по делото е изготвил предложение до главния прокурор с искане за отстраняване от длъжност на обвиняемия магистрат. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

40-годишен магистрат от Велинград и 31-годишната му съпруга са задържани за обсебване при операция на отдел „Корупция“ към ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията на антимафиотите са планирани след получен сигнал за неправомерни действия от страна на магистрата А. В. и съпругата му Р. В. Двамата неправомерно се разпореждали с принадлежащи на местна фирма 21 автомата за топли напитки.

На 26 октомври на съпрузите са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми. Четири дни по-късно на двамата са повдигнати обвинения за обсебване. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“.

Според Наказателния кодекс, ако обсебването е в големи размери или представлява опасен рецидив, магистратът и съпругата му могат да бъдат лишени от свобода от три до 10 години, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото им имущество.

Наблюдаващият прокурор по делото е изготвил предложение до главния прокурор с искане за отстраняване от длъжност на обвиняемия магистрат, но не се уточнява каква длъжност заема той.

Акцията е била проведена съвместно с представители на Софийската градска прокуратура и служители от следствения й отдел.

#магистрат #съпруга #коли #Велинград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници