Путин отложи окончателно визитата си в България за декемрви

Путин отложи окончателно визитата си в България за декемрви
Заедно с визитата в България Путин промени и посещението си в Турция, което трябваше да бъде през октомври. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин отложи плануваната за ноември визита в България за следващия месец, съобщи неговият говорител Дмитрий Песков.

Заедно с визитата в България Путин промени и посещението си в Турция, което трябваше да бъде през октомври, отново за декември, предадоха агенция „Росбалт“ и Информационна агенция „Фокус“.

Песков отрече публикуваната информация в някои медии, че след полета с жеравите се е появило отново старо заболяване на Путин. Говорителят призна, че руският държавен глава има известни проблеми със здравето, но те са предизвикани от стара спортна травма.

„Нямаше фиксирани дати за тези пътувания. Датите често се сменят и се фиксират по съгласие на двете страни“, добави говорителят на Владимир Путин.

Според предварителната информация Путин трябваше да пристигне в България на 9 ноември за подписването за „Южен поток“.

Освен това руският държавен глава трябваше да направи заедно с Бойко Борисов първата символична копка в Провадия, където се очаква да излиза тръбата на българска територия.

#„Южен поток“ #Владимир Путин #говорител #Дмитрий Песков #Русия #България #Турция #визита #президент на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници