Щуро време в събота: На различни места - сняг, дъжд, вятър, слънце

Щуро време в събота: На различни места - сняг, дъжд, вятър, слънце
Pixabay
A A+ A++ A

През деня в почивната събота ни очаква разкъсана облачност, но времето ще е приятно за разходки.

Температурите ще се повишат и на много места над Горнотракийската низина и Централна България ще достигнат до 22°С. Малко по-хладно ще се задържи над крайните западни райони, където следобед на места не са изключени и валежи от дъжд. Максималните стойности ще са в широки граници, като по-ниски ще са градусите в Северозападна и Югозападна България – докъм 13°-14°С.

Вятърът в страната ще е слаб от югозапад, а над Източна България и на север от планините - умерен.

Времето в София

През нощта срещу събота облачността над столицата ще се разкъса и след полунощ ще е предимно ясно. Не са изключени и сутрешни мъгли. Съботният ден ще започне с разкъсана облачност, но следобед от запад тя отново ще се увеличи и ще превали слаб дъжд. Минималните температури в столицата ще са между 4-5°С, а очакваните максимални ще достигнат стойности до 10-12°С.

Времето в планините

Над планинските масиви от Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, а над 1700-1800 метра - и от слаб сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Времето по Черноморието

Ще се задържи с разкъсана облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще се повишат до 17°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват замърсявания на въздуха.

Времето на Балканите

Приближаващ атлантически циклон ще определя облачното и дъждовно време над крайните северозападни и западни райони от полуострова. Валежите отначало ще са от дъжд, но до края на деня, с понижението на температурите, ще преминат в сняг, сочат анализите на Meteo Balkans. Над останалата част от Балканите облачността ще е предимно разкъсана и ще се задържи необичайно топло за сезона.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници