България подкрепя членството на Македония в ЕС при спазване на европейските критерии

България подкрепя членството на Македония в ЕС при спазване на европейските критерии
Еврокомисарят поздрави премиера Борисов за балансираната и добросъседска политика на страната в региона. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов още веднъж подчерта, че България подкрепя членството на Македония в Европейския съюз при стриктно спазване на всички европейски критерии.

В сряда, премиерът беше на среща с еврокомисаря за разширяването и европейската политика Щефан Фюле, с когото обсъждаха в София въпросите на разширяване на Европейския съюз и политиката на добросъседство на Балканите, съобщиха от правителствената информационна служба.

„България има голям потенциал на Балканския регион и Европейската комисия има интерес и е готова да подкрепи този потенциал", каза Фюле.

Еврокомисарят поздрави премиера Борисов за балансираната и добросъседска политика на страната в региона, като подчерта, че България е имала голяма роля за запазване на етническата толерантност на Балканите.

Провежданата от България балансирана външна политика продължава да бъде двигателна сила на евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани, каза още Фюле.

#Бойко Борисов #еврокомисар за разширяването и европейската политика #Щефан Фюле #Македония #членство #ЕС #Европейски съюз #Балкани #етническа толерантност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници