Надзиратели изгубили универсален ключ за всички килии в затвор

Надзиратели изгубили универсален ключ за всички килии в затвор
Връзката, на която се е намирал ключът, е принадлежала на затворническия свещеник, но до момента все още не е установено кой я е ползвал последно и как е могла да изчезне. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Вече седмица администрацията на затвора в белгийския град Льовен изживява трагико-комичен епизод, свързан с изчезването на универсален ключ, който отваря всички килии в изправителното заведение.

Изгубеният ключ позволява на притежателя му да отключва 180-те килии и да се разхожда из цялата територия на затвора през 20-те контролни портала и управата се притеснява, че може да е попаднал у някого от затворниците, съобщават електронните издания на белгийските ежедневници, цитирани от Би Ти Ви.

Връзката, на която се е намирал ключът, е принадлежала на затворническия свещеник, но до момента все още не е установено кой я е ползвал последно и как е могла да изчезне.

Администрацията на затвора в Льовен се е опитала да покрие инцидента, но местни медии случайно научили, че се подменят ключалките на килиите на най-опасните престъпници, и стигнали до дъното на историята.

#Льовен #затвор #ключ #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници