Ким Чен-Ун готви дъщеря си за своя наследница?

Ким Чен-Ун готви дъщеря си за своя наследница?
A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун доведе дете, за което се смята, че е негова дъщеря, на пищен банкет във военна казарма във вторник, пише CNN.

Това според експертите е признак, че момичето вероятно е подготвено за негов евентуален наследник в авторитарен семеен режим, датиращ от десетилетия.

Момичето, което се смята за второто дете на Ким, Джу Ае, което е на около 9 години, и баща ѝ бяха придружени от съпругата му Ри Сол Джу при посещението в казармата и последвалия банкет за отбелязване на 75-ата годишнина от основаването на Корейската народна армия (КНА), съобщиха държавните медии в сряда.

Репортаж на Корейската централна новинарска агенция (KCNA) описва посещението на Ким и „уважаваната му“ дъщеря като сбъдната мечта за военните служители на банкета.

Снимки, публикувани от държавния вестник Rodong Sinmun, показват момичето да върви до Ким и майка си, когато влизат на мястото за банкета, докато военни офицери аплодират. На банкета момичето беше седнало в центъра на оловната маса между Ким и майка си.

В страна, където семейството Ким и армията са могъщи, присъствието на момичето на толкова важно събитие изпраща ясни сигнали, каза Лейф-Ерик Ийсли, професор в университета Ewha в Сеул.

„Като показно се появява със съпругата и дъщеря си, Ким иска наблюдателите у дома и в чужбина да видят семейната му династия и севернокорейската армия като неотменимо свързани“, каза той.

Други наблюдатели коментираха, че е ясно, че Ким е направил избор на своя наследник, потвърждавайки спекулациите, които започнаха с появата на момичето при тестовото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (ICBM) през ноември.

Южнокорейският депутат и секретар на Националната разузнавателна служба Ю Санг-бум каза след изстрелването, че момичето е Джу Ае. Снимките показват как двамата вървят ръка за ръка, докато инспектират масивната ракета, докато държавните медии я наричат ​​„любимата“ дъщеря на Ким.

Държавните медии на Северна Корея публикуваха история по-късно същия месец със снимки на Ким и дъщеря му, описвайки я като „най-обичаното“ му дете, каза Чеонг Сеонг-чанг,​ старши анализатор в института Седжонг в Южна Корея.

„Като се има предвид това, вече няма никакво съмнение, че Ким Джу Ае е назначена за наследник на Ким Чен-ун и е необходимо да се обърне внимание на това как това ще се отрази на вътрешната и външната политика на Северна Корея в средносрочен и дългосрочен план, и как севернокорейците ще приемат приемствеността на четвъртото поколение“, каза Чеонг.

Управлението на семейство Ким в Северна Корея датира от 1948 г., когато Ким Ир Сен идва на власт след Втората Световна война.

Когато той умира през 1994 г., неговият син Ким Чен-Ир поема управлението на страната. Ким Чен-ун дойде на власт през декември 2011 г. след смъртта на баща му Ким Чен-Ир. Няма индикации, че Ким Чен-ун скоро ще предаде лидерството.

Въпреки че режимът на Ким е организирал предишни подобни банкети за военните, снимките от събитието във вторник изобразяват по-пищна обстановка, отколкото е виждана досега.

„Пищният банкет на Ким в чест на въоръжените сили има за цел да покаже, че офицерите са високо уважавани в обществото и войниците са добре подкрепяни от държавата“, заяви Ийсли.

KCNA съобщи, че Ким Чен-ун е произнесъл реч на банкета, в която севернокорейският лидер похвалил и насърчил военните, без да прави коментари за Съединените щати или Южна Корея.

Банкетът във вторник беше ден преди това най-големият военен парад на Северна Корея.



#Ким Чен Ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници