Шефът на iOS си тръгва от Apple

Шефът на iOS си тръгва от Apple
A A+ A++ A

Едва ли някоя промяна в състава на служителите на Apple може да ни трогне толкова, колкото оттеглянето на Стив Джобс, но в същото време сериозни промени в такъв кратък период след ерата на Джобс не може да не предизвикат интерес. От компанията публикуваха официално съобщение, в което подробно разказват за промените по високите етажи в компанията. Джон Броует, който оглавява поделението, ангажирано с продажбите на Apple, напуска, както и Скот Форстал, който пък е вицепрезидент на звеното, което разработва iOS.

Форстал ще остане в Apple до следващата година и засега версията за напускането му е свързана с приложението за навигация в iOS 6. На него дължим и включването на услугата Siri още в бета етап на разработка. Според информация на Wall Street Journal Форстал е бил принуден да напусне, след като отказал да се подпише под извинението за приложението за картите, което изпрати Тим Кук. Междувременно сайтът Gigaom пише, че новината за напускането на Форстал е била посрещната с тихо ликуване, особено от инженерните екипи, а някои служители дори се организирали да го полеят с напитки.

От същата публикация на Apple научаваме и че Джони Айви, Боб Мансфелд, Еди Кю и Крейг Федерайт ще поемат още отговорности в рамките на компанията. Интересно е, че Мансфелд ще поеме още работа само за няколко месеца, след като стана дума, че обмисля дали да не се пенсионира. Айви в момента отговаря за индустриалния дизайн в Apple, но новото му професионално амплоа ще го направи отговорен и за интерфейса на софтуера на компанията. Еди Кю ще поеме работата над Siri и iOS Maps, заедно с iTunes, App Store, iBookstore и iCloud. Федерайт ще отговаря за iOS и OS X, а за Мансфелд ще има ново поделение за технология, което ще обедини екипите, разработващи безжични услуги в Apple.

http://www.apple.com/pr/library/2012/10/29Apple-Announces-Changes-to-Increase-Collaboration-Across-Hardware-Software-Services.html
http://gigaom.com/2012/10/29/from-inside-apple-the-scott-forstall-fallout/
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204840504578087192497916304.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници