Франция и Германия с двойна решителност Гърция да запази еврото

Франция и Германия с двойна решителност Гърция да запази еврото
Министрите на финансите на Германия Волфганг Шойбле (л) и на Франция Пиер Московиси (д). Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министрите на финансите на Франция и на Германия Пиер Московиси и Волфганг Шойбле заявиха в Берлин, че Гърция трябва да остане в еврозоната и изразиха желание за постигане на „пълно решение" през ноември по гръцкия проблем.

„Споделяме двойна решителност – Гърция да остане в еврозоната и да положи необходимите условия, за да може целостта на еврозоната да бъде гарантирана с нейните собствени усилия", заяви френският министър на икономиката и финансите Пиер Московиси на съвместна пресконференция с германския си колега в Берлин.

„Водят се преговори с Тройката. Продължаваме да искаме пълно решение през ноември, за да се прекрати несигурността и ще вложим всичките си сили заедно за постигането му", подчерта френският министър, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Колегата му Волфганг Шойбле подкрепи думите му.

„Ще направим всичко по силите на Франция и Германия за стабилизиране на доверието по траен начин в целостта на еврозоната", заяви той.

Двамата министри говориха на форум в германската столица, посветен на бъдещето на Европа и на еврозоната.

Срещата става в навечерието на важната телеконференция между финансовите министри на страните от еврозоната във връзка с Гърция, която очаква изплащането на транш от 31.2 млрд. евро от обещания й заем, за да избегне фалита.

#Франция #Германия #Гърция #еврозона #Пиер Московиси #министър на финансите на Франция #Волфганг Шойбле #министър на финансите на Германия #Берлин #Тройката #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници