ВМРО: Плевнелиев приложи двоен стандарт за делото в Пазарджик

ВМРО: Плевнелиев приложи двоен стандарт за делото в Пазарджик
Най-вдясно: лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Критично обръщение към президента Росен Плевнелиев отправи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Поводът е позицията на президента от понеделник, който критикува протестите пред съда в Пазарджик, предаде Дарик.

Протестът беше организиран от ВМРО, „Атака" и други патриотични формации с мотива за гарантиране на спокойствието на съда срещу митингите на ислямисти. Основен лозунг беше „България е светска държава".

Плевнелиев изрази в понеделник притеснение от намесата на националистически партии в казуса в Пазарджик и заяви, че те употребяват делото.

В писмото си Каракачанов напомня, че единствената партия в България, която си позволява да използва съдебния казус за свои конкретни предизборни цели е ДПС.

От Движението за права и свободи преди повече от месец заявиха, че „следят делото със загриженост", а високопоставени техни представители нееднократно са защитавали в различни медии обвиняемите, напомня лидерът на ВМРО.

„Това обаче явно не предизвиква у Вас същото притеснение, което демонстрирахте вчера, след като стана ясно, че стотици български патриоти са в Пазарджик. Този двоен стандарт не Ви прави чест", категоричен е Каракачанов.

„Намесата Ви по този непохватен начин в една твърде деликатна тема ни кара да мислим, че по-скоро Вие употребихте казуса, за да напомните за себе си", допълва той.

Председателят на ВМРО смята позицията на президента Плевнелиев за израз на конюнктурни политически намерения.

Според Каракачанов тя прилага нееднакъв критерий и създава опасен прецедент, в който реалната опасност се подменя.

Защото заплахата за България идва от страна на радикалния ислям, а не от страна на българските патриоти, напомня лидерът на националистите.

„Не чухме да зовете за спокойна работа на съда, когато пред него имаше митинги с нагла демонстрация на религиозни символи. Чуваме Ви, едва когато пред съда застанаха хора с български знамена. Хора, които напомниха с лозунгите си: „България е светска държава!", пише още в писмото си председателят на ВМРО.

#Росен Плевнелиев #президент #Пазарджик #радикален ислям #протест #ВМРО #ДПС #Красимир Каракачанов #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници