Красимир Илиев подаде оставка и като член на волейболната федерация

Красимир Илиев подаде оставка и като член на волейболната федерация
Мотивът за оставката, сподели Илиев, е схемата, по която в момента работи Българска федерация по волейбол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бишият шеф на Националната волейболна лига Красимир Илиев подаде и оставка като член на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ).

Мотивът за оставката, сподели Илиев, е схемата, по която в момента работи БФВ, предаде БГНЕС.

„Аз считам, че федерацията трябва да има ясно и точно изразена организационна и управленческа структура, както по хоризонтала, така и по вертикала. И когато се говори, да се знае кой точно застава зад казаните думи. Такава структура трябва да бъде приета на Общо събрание", мотивира се Иливев.

„Сега изглежда така, че от 112 клуба, има 25 човека Управителен съвет и седем президенти. Някак си звучи като много вождове, малко индианци", обясни Илиев.

„Как се работи в Управителния съвет - при започване на едно събрание се пуска присъствен лист, на който всички се подписваме. Би ли могло след това с този лист да бъдат попълнени други решения, който са мисли на някой? Просто хипотетично? Аз самият попаднах в такъв случай. От един господин ми беше даден такъв лист да го разпиша", разказва още Илиев.

Той поискал предните страници на листа, за да ги види, но не му ги показали, след което обаче подписал. Оказало се, че в този лист БФВ по някакъв начин засяг правата на Матей Казийски.

„Затова искам да се извиня на Матей. Участвал съм по този начин, но не го приемам", допълни доскорошният ръководител на Националната волейболна лига.

По-рано този месец Красимир Илиев напусна Националната волейболна лига а клубът му „Черно море БАСК" повече няма да участва във волейболното първенство.

#Матей Казийски #управителен съвет #„Черно море БАСК" #Българска федерацията по волейбол #БФВ #Национална волейболна лига #Красимир Илиев #волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници