„Ю Би Ес" съкращава 10 000 работни места до 2015 г.

„Ю Би Ес" съкращава 10 000 работни места до 2015 г.
От 63 500 души до 2015 г. банката смята да намали служителите си на 54 000 души. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Водещата швейцарска банка „Ю Би Ес" съобщи, че ще съкрати близо 10 000 работни места във филиалите си в цял свят до 2015 г. в рамките на преструктуриране на банковото си подразделение.

Цюрихската банка, която към края на юни имаше 63 500 служители, планира икономии за 5.4 млрд. швейцарски франка в следващите три години и иска да се откаже от някои рискови дейности в банковата сфера, се съобщава в нейно комюнике, на което се позоваха АФП и БГНЕС.

До 2015 г. банката смята да намали служителите си до 54 000 души.

В резултат на това „Ю Би Ес" е регистрирала тежки загуби от 2.2 млрд. швейцарски франка през третото тримесечие. Причината е извънредният товар от 3.1 млрд.швейцарски франка, свързани с преструктурирането на банковото й подразделение и увеличаването на дълга й на 863 млн.

„Това беше трудно решение, особено в дейност като нашата, която се основава на хората", съобщи генералният директор на банката Серджо Ермоти, цитиран в комюникето.

„Съкращаването на работни места ще бъде компенсирано с процента на естествено текучество и ще вземем всички мерки за смекчаване на общите последствия от тези промени", допълни той.

Във връзка с резултатите през третото тримесечие генералният директор на банката заяви, че всички банкови дейности „са регистрирали повишена рентабилност", като според Ермоти „Ю Би Ес" „продължи да прилага стратегията си, изпреварвайки графика".

„Мерките, които вземаме сега, ще осигурят дългосрочния успех на компанията в напълно променената икономика и ще гарантират, че в бъдеще ще бъдат генерирани трайни дивиденти за нашите акционери", уточниха от банката.

#банка #Швейцария #съкращения #работни места #служители #преструктуриране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници