Холандия запазва ограниченията на трудовия пазар за българи до 2014 г.

Холандия запазва ограниченията на трудовия пазар за българи до 2014 г.
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Либералната партия и „Партията на труда" в Холандия са се споразумели да запазят ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци до 2014 г.

Това е една от точките в постигнатото помежду им споразумение за съставяне на коалиционно правителство, съобщава сайтът DutchNews.Nl, цитиран от БГНЕС.

Споразумението, което очертава стратегията на коалиционното правителство до 2017 г., предвижда мерки за икономии на стойност 15 млрд.евро.

В частта за имиграцията и интеграцията е предвидено вдигане на ограниченията за пазара на труда за българи и румънци през 2014 г., изискване имигрантите да са живели седем години в страната вместо предвидените досега пет години, за да получат гражданство и право на гласуване на местните избори, изключване на имигрантите от системата за социални помощи в първите седем години от престоя им.

Сред другите мерки, предвидени в споразумението, са отказ от плановете за домакинство на Олимпийските игри през 2028 г. заради липса на подкрепа от обществото, забрана за използване на диви животни в цирковете, увеличаване на законната възраст за пиене на всички видове алкохол на 18 години.

Увеличени ще бъдат акцизите върху алкохола и цигарите, а затворниците ще трябва да плащат за издръжката си.

Забранено ще бъде и носене на дрехи, покриващи лицето, в обществените сгради и градския транспорт.

#България #Румъния #българи #румънци #Холандия #трудов пазар #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници