Кокинов: Скандалът с Красьо Черния показа, че кралят е гол

Кокинов: Скандалът с Красьо Черния показа, че кралят е гол
Според Кокинов съдебната система в страната се нуждае от катарзис, но постигането му било трудно, защото тя е консерватирна. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Скандалът с Красимир ГеоргиевКрасьо Черния в съдебната система показа нещо, което всички виждаха, но никой не изричаше на глас – че кралят е гол, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Строителният предприемач бе обвинен, че по време на разпит пред Първолета Никова от Софийската градска прокуратура е излъгал, че не познава магистрати.

Красьо Черния беше оневинен, а Софийският градски съд отмени двугодишната му условна присъда като основната причина бе, че тричленният състав на СГС прие обвинението му за несъставомерно.

Според Кокинов съдебната система в страната се нуждае от катарзис, но постигането му било трудно, защото тя е консерватирна, цитира го Нова телевизия.

Кокинов бе категоричен, че надеждата за положителна промяна е в младите кадри, които вече са заети в системата.

По повод оправдателните присъди, които получиха в понеделник бившият военен министър, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров., главният прокурор на София, заяви, че не е доволен.

„Не мога да кажа, че съм доволен от решението на съда да оневини Николай Цонев", каза галвният обвинител на София.

„Ако тези лица не са виновни, чии са онези 20 хил.0 евро?", риторично попита Кокинов, визирайки парите, с които бе заловен Попов.

Прокурорът беше категоричен, че колегите му ще протестират оправдателните присъди.

Киконов информира още, че досъдебното производство по случая с жестокото убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина е приключило.

„Подготвяме материалите по обвинението за внасянето им в съда", каза още той.

Николай Кокинов бе категоричен, че нямам амбиции да става главен прокурор. Смята обаче, че наследникът на Борис Велчев трябва да бъде „лидер, да изслушва колегите си, да е добре приеман и у нас, и в чужбина".

#Красимир Георгиев #Красьо Черния #реформи #съдебна система #Николай Цонев #дело #Висш съдебен съвет #ВСС #Борис Велчев #главен прокурор #прокурор #Николай Кокинов #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници