„Санди" наводни седем тунела на метрото в Ню Йорк

„Санди" наводни седем тунела на метрото в Ню Йорк
Метрото в Ню Йорк преустанови работа още в неделя вечер заради приближаването на „Санди", който е причинил смъртта на най-малко 13 души до момента. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Седем тунела на метрото в Ню Йорк бяха наводнени заради покачването на водите, предизвикано от урагана „Санди", съобщиха контролните органи на метрото.

Те заявиха, че това е най-голямото бедствие в 108-годишното му съществуване, предадоха АФП и БГНЕС.

„Нюйоркското метро е на 108 години, но никога не се е сблъсквало с толкова опустошително бедствие като това, което видяхме миналата нощ", заяви Джоузеф Лота, директор на Метрополитън Транспортейшън Оторити.

Повечето наводнени тунели се намират под Ийст Ривър, която минава покрай Манхатън. Кварталът беше връхлетян от бурни ветрове и проливни дъждове.

„Ураганът „Санди" предизвика хаос в цялата ни транспортна мрежа, във всеки квартал и окръг", допълни Лота в комюнике.

Той заяви, че циклонът е причинил и падане на дървета, прекъсване на електричеството и е наводнил автобусни депа. Големи количества вода се стичат по улиците на Южен Манхатън, най-вече в Батери Парк, част от квартал Челси в западната част и по много улици на изток до Второ авеню.

Метрото в Ню Йорк преустанови работа още в неделя вечер заради приближаването на „Санди", който е причинил смъртта на най-малко 13 души до момента, след като достигна сушата по на юг в съседния щат Ню Джърси, на североизточното крайбрежие на САЩ.

#„Санди" #ураган #САЩ #тунел #метро #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници