Официална премиера на новите устройства Nexus и на Android 4.2

Официална премиера на новите устройства Nexus и на Android 4.2
A A+ A++ A

Капризите на времето, заради които Google отмени днешното си събитие, не попречиха на компанията да обяви официално новите устройства от серията Nexus. Вече писахме за информацията на The Verge, но междувременно Google публикува всичко най-важно за новите модели и за платформата, която ще ги задвижва - Android 4.2.

Новата платформа

Както вече стана ясно, една от основните промени в нея е добавянето на възможност за създаване на потребителски профили, които ще позволят вписването с различни акаунти от Google. По този начин потребителите ще имат достъп до своята персонална информация - снимки, електронна поща, контакти, отметки и т.н. Android 4.2 включва и функцията Gesture Typing, което е подобна на Swype и позволява въвеждането на текст с плъзване на пръст върху буквите от думата, която искате да изпишете.

Платформата вече поддържа и безжични дисплеи, така че ще може да прехвърлите филм от телефона или игра на голям екран. Възможностите на Google Now се увеличават с повече карти, които услугата може да покаже - информация за полети, резервации за ресторанти, потвърждения от хотели, близки интересни места, информация за прожекциите в близки кина и т.н. Повече за възможностите на Android 4.2 може да прочетете тук.

Повече забавления

Google разширява обхвата и на услугата Google Play и тя вече ще поддържа купуването на филми в повече страни - Канада, Англия, Франция, Испания и Австралия. От 13 ноември в Европа (Англия, Франция, Германия, Италия и Испания) ще бъде достъпна и музикалната част от Google Play. Потребителите от тези страни ще могат да купуват музика от магазина и да съхраняват свои файлове до 20 000 на брой, които ще са достъпни за слушане през всяко устройство с Android и всеки браузър.

Заедно с увеличаването на обхвата на музикалната услуга ще стартира и функция, която ще сканира колекцията в компютъра на потребителя и при откриването на съвпадения с каталога на Google автоматично ще добави песните в онлайн библиотеката без да се налага качването им. След Европа тази опция ще стане достъпна и в Щатите и ще е напълно безплатна.

Устройствата

Nexus 4 вече не крие никакви тайни за нас, благодарение на многобройните появи на устройството в интернет. Разполага с впечатляващ набор от технически характеристики сред които се отличават 4.7" True HD IPS Plus дисплей с WXGA резолюция (768 x 1280 пиксела) и четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro с честота 1.5GHz, 2GB RAM графичен ускорител Adreno 320. Устройството има 8МР камера, към която е добавена новата функция Photo Sphere. С нея могат да се правят панорамни изображения не само в хоризонтална посока, но и във вертикална - подобна екстра има и iOS 6. Nexus 4 е с размери 133.9 x 68.7 x 9.1 мм и тежи 139 гр. Разполага с батерия с капацитет 2100 mAh. Продажбите на смартфона в Щатите, Англия, Германия, Франция, Испания и Австралия започват на 13 ноември като ще може да се купи от Google Play Store. В края на ноември телефона ще се появи и в обикновените магазини. Както вече писахме, цената е 299 долара и 349 долара за вариантите с 8GB и 16GB памет.

Промените при Nexus 7 не са изненадващи - таблета ще се предлага вече с 16GB и 32GB вградена памет на цена съответно 199 и 249 долара. За 299 долара ще е достъпна версия с 32GB и HSPA+ възможности за мобилна връзка. По интересен е таблета Nexus 10, който според Google е идеален за гледане на видео и четене на книги и списания. Това е така заради неговият 10" дисплей с резолюция 2560х1600 (300 ppi), която е значително по-висока от резолюцията на iPad 3 (2048х1536). Батерията на устройството стига за 9 часа гледане на видео, а за комфортното гледане на видео ще се погрижат насочените напред стерео говорители. Тъй като устройството е с Android 4.2 то може да бъде конфигурирано с различни потребителски профили. Цената на Nexus 10, който също ще се продава от 13 ноември, е 399 долара за модел с 16GB памет и 499 долара за модел с 32GB.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници