Много подробности за Android 4.2 и цената на Nexus 4 и Nexus 10

Много подробности за Android 4.2 и цената на Nexus 4 и Nexus 10
A A+ A++ A

Оказа се, че днес се пак ще има новини около плановете на Google да допълни линията си от устройства Nexus с нови модели. Тя не идва директно от компанията, а достига до нас благодарение на The Verge, които са посетили офисите на Google в Маунтин Вю, където са получили достъп до новите устройства плюс възможност за интервю с хората зад тях - Анди Рубин, Хюго Бара и Матиас Дуарте. Материала е интересно четиво, което си струва да разгледате ако имате повече време, но в него има важни детайли за устройствата, които трябваше да бъдат представени днес.

Nexus 4 е смартфон, който вече сме виждали. Произведен от LG той използва стъкло Gorilla в предния и задния си панел, а страничната гумирана повърхност би трябвало да осигури достатъчна защита срещу счупване, но дали това е така тепърва предстои да разберем. Смартфона използва четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro с честота 1.5GHz и има 4.7" дисплей с резолюция 1280 x 768 пиксела, който The Verge описва като невероятен и напълно сравним с екрана на HTC One X. Както вече разбрахме Nexus 4 ще разполага и с функция за безжично зареждане и Google ще предлага и съответното индукционно зарядно. Устройството ще се предлага в два варианта - с 8GB и 16GB вградена памет на цена съответно 299 и 349 долара.

Другото ново устройство е таблет. Вече знаем, че ще казва Nexus 10 и ще е произведен от Samsung. Основната притегателна характеристика е неговият 10" PLS дисплей с резолюция 2560 x 1600 пиксела, който отново е описан като невероятен. Корпуса на джаджата е пластмасова, което очевидно е основната причина The Verge да пишат, че е много по-лек от аналогичните таблети и се усеща добре в ръката. Nexus 10 ще се продава на цена от 399 долара за вариант с 16GB вградена памет.

Това е устройство, което е на мястото си у дома и точно заради това се вписва в плановете на компанията - то ще използва Android 4.2, а една от новите функции на платформата е възможността за създаване на различни потребителски профили. Така например всеки от членовете на едно семейство ще може да има свои настройки и приложения. Другите промени в Android 4.2 включат подобрения в Gmail, ново меню за бързи настройки, което е достъпно навсякъде след докосване на статус лентата с два пръста или чрез специалния бутон в падащото меню.

Подобрения очакваме и в Google Now, като услугата ще е по-интелигента и ще разполага с повече възможности - автоматично ще вземе информация от Gmail например за самолетни или хотелски резервации и ще я поднесе в лентата с известия. Подобрения ще има и в Play Store, които ще улесняват откриването на нова музика, а освен това вече ще е възможно показването на уиджети върху екрана в заключено положение.

http://www.theverge.com/2012/10/29/3570034/inside-android-building-the-nexus-4-nexus-10-android-4-2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници