Британски военни скочиха срещу принц Хари, обвиниха го в предателство

Британски военни скочиха срещу принц Хари, обвиниха го в предателство
Фейсбук
A A+ A++ A

Бивши и настоящи британски военни разкритикуваха британския принц Хари за разкритията за убийствата, които е извършил, докато е служил в Афганистан, обвинявайки го в предателство. Това съобщиха няколко британски вестника, цитирани от glasove.com.

"Таймс" цитира думите на полковник Тим Колинс, участвал в американското и британското нахлуване в Ирак през 2003 г. Той изрази мнение, че принц Хари е получил много лош съвет и е проявил наивност, решавайки да публикува спомените си по този въпрос в автобиографичната си книга Spare ("Резервен").

"Армията винаги го е приемала в семейството си, независимо какво се е случило преди това. Сега той предаде това доверие точно по същия начин, по който предаде собственото си семейство", казва Колинс пред изданието. „Мисля, че той е напълно наивен. Без да разбира какво прави и какво е направил. Има нужда от някой, който да го вземе в ръцете си, но не и от някой, който да го вземе в ръцете си, за да печели пари“, добавя Тим Колинс, подчертавайки, че Обединеното кралство е изпратило войските си в Афганистан, за да „защитят законното правителство и народа на Афганистан“, а не да „убиват хора“.

Бившият помощник-началник на щаба на отбраната генерал-майор Джонатан Шоу също осъди разкритията на принц Хари. "Войниците не говорят без причина за убийството на хора. Коментарите на Хари нарушават неписано правило. Подозирам, че е бил вдъхновен от алчността на своя пиар екип", казва той пред "Дейли Мейл".

Пенсионираният полковник от британската армия Ричард Кемп, който командваше войските в Афганистан, предупреди, че подобни изявления на херцога на Съсекс могат да увеличат риска от терористични атаки срещу британски цивилни и военнослужещи. „Думите му ще бъдат използвани от уахабитската пропаганда за извършване на атаки срещу Обединеното кралство“, каза той пред "Дейли Телеграф".

В книгата си принц Хари, който е служил в продължение на 10 години, разкрива, че е убил 25 талибански бойци в Афганистан, където е бил втори пилот-стрелец на хеликоптер Apache. „За мен този брой е 25. Тази цифра не ме кара да се гордея, но и не ме притеснява“, пише 38-годишният принц Хари.

Разкритията на британския принц Хари за убийствата, които е извършил, докато е служил в Афганистан, трябва да бъдат разгледани в съда, тъй като са престъпления срещу човечеството. Това заяви в петък високопоставен представител на управляващото в Афганистан талибанско движение Сухайл Шахин. "Те бяха борци за свобода на своята страна, а вие бяхте нашествениците", каза Шахин в интервю за британския Sky News. "Те бяха народни герои, а вие бяхте техен враг."

#принц Хари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници