ВИДЕО Борисов: Вторият мандат е обречен на неуспех

ВИДЕО Борисов: Вторият мандат е обречен на неуспех
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви втория мандат, който е в ръцете на "Продължаваме промяната" за обречен на неуспех. Борисов се аргументира с начина, по който днес беше представен проектът за решение, около който евентуално да се обединят парламентарните партии.

"Изведнъж народното събрание трябва да взима решение по програмите на политическите партии. Техния инат доведе до тук, че отново се връщаме на изходната позиция.

Преди месец предложих преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ. Предложихме подобен вариант - не се прие. Сега, копирйаки ни, предлагат същото. През чата на председателите на парламентарни групи. А искат да се носи политическа отговорност. Политическите партии имат своите ръководни органи.

Две години тези хора бяха министри. Можеше всичко това да бъде в много работна фаза. Вяло представяне. Лидерите не отидоха на политическите партии, показва и отношението, и изолацията, в която са изпаднали.

Самият начин, по който се предлага този документ, е несериозен, той е обречен на неуспех. Не знаем кои са хората, които ще го изпълняват, имаме към много от тях претенции, забележки.

Това, че промяната си замина, донесе само просперитет.

Това каза Борисов.

Той коментира и спроазумението на "Булгаргаз", чрез което България получава достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания "Боташ". Бившият енергиен минситър Теменужка Петкова дори направи кратка презентация, от която стана ясно, че основната заслуга за този "истрически ден", е именно на трите правителства с премиер Борисов.

"Помните, че преди месец говорихме, че много бързо това трябва да се направи и за радост служебното правителство го направи, за да гарантира доставките на газ за един дълъг период.

Да ви напомня. С визията си, която сме имали за диверсификация на страната, сме я подготвили, за да може днес да се подпише подобен документ. Не сме пили шербет, а сме вършили много работа. Подменихме всички компресорни станции", коментира Борисов.

#Бойко Борисов #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници