ДСБ очаква сигурни места в следващото НС

ДСБ очаква сигурни места в следващото НС
Според зам.-председателя на ДСБ Радан Кънев, има избиратели, които симпатизират твърдо на десницата и заради това няма да гласуват за ГЕРБ. Снимка: БГНЕс, архив
A A+ A++ A

Нямаме никакво притеснение за мястото си в следващото Народно събрание, заяви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Според Кънев, има избиратели, които симпатизират твърдо на десницата и заради това няма да гласуват за ГЕРБ, предаде БГНЕС.

„Защото вместо да насърчи заетостта, управлението е готово да унищожи работни места, за да среже няколко лентички, да вземе пари от бизнеса и да ги даде на общините в името на едно демонстративно и корумпирано харчене", коментира Кънев.

Според него десните избиратели в България търсят единна дясна опозиция, за която да гласуват. Към това Кънев добави, че от Съюз „Единство" (създаден от бившите сини председатели Надежда Нейнски и Мартин Димитров - бел. ред) поискали от ръководството на ДСБ и СДС да се работи за единна десница.

„Ние смятаме, че трябва да се работи върху нея, стига тя да е опозиция на ГЕРБ",  заяви зам.-председателя на ДСБ.

„СДС в лицето на председателя му съвсем ясно отговори, че е против единна десница. Очевидно следващата крачка трябва да е на хората от Съюз „Единство", които трябва да кажат в тези обстоятелства какви са представите им за обединение", каза Кънев.

Той добави, че съвсем скоро бъдещото обединение ще има както своите политически послания, така и своите политически лица.

Председателят на ДСБ -  София Атанас Атанасов и Радан Кънев запознаха медиите с политиката по отношение на малкия бизнес в земеделието и с поредните данни за харчене на обществени средства при обществени поръчки.

Радан Кънев изложи позицията на ДСБ по отношение на решението на правителството да прехвърли над 500 млн. лв. от мерките по програмата за развитие на селските райони към т.нар. публични услуги.

„ Това ни напомня на печално известните царски чешмички от 2005 г., но в уголемен мащаб и можем да ги наречем премиерски мегданчета", каза той.

„Явно лентите, които реже премиерът, са за сметка на семейните фермери, на модерното селско стопанство, на младите фермери, на качествената продукция и на конкуренцията в земеделието", отбеляза още Кънев.

Според него, от мерки, създаващи работни места, правителството пренасочва над 500 млн.лв. към мерки, създаващи корупция.

Атанас Атанасов се спря на одита на Сметната палата за периода 1 януари 2010 г.- 30 септември 2011 г. , в който се посочва, че в 69% от случаите на обществени поръчки в Столична община са открити фрапиращи нарушения.

В същия доклад се сочи, че в 50% от случаите на т.нар. малки обществени поръчки са включени изисквания, които дават предимство на определен кандидат още преди да е обявен търга, добави той.

Тези числа „се бият" с упоритостта на Столична община и на кмета да се въведе електронен регистър за обществените поръчки.

„Ще възобновим нашите настоявания, за да се даде публичност на тази практика", обеща Атанасов.

„Има конкретни случаи, които се визират в доклада - особено за зала „Армеец". Като по-глобален проблем бих посочил начина, по който се организират обществените поръчки в държавата, които стават механизъм за тежка корупция", коментира още той.

Атанасов даде пример и с програма „Благотворителност" на ЕС, при която се раздават продукти за бедните и от които се краде. От всеки 6 кг захар се присвояват на практика парите за още 1 кг, уточни той.

#Радан Кънев #Атанас Атанасов #СДС #десница #ГЕРБ #Столична община #Съюз „Единство"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници