Прешъс Уилсън, кметът Николов и хиляди бургазлии заедно на площада в морския град за ЧНГ (ВИДЕО, СНИМКИ)

Прешъс Уилсън, кметът Николов и хиляди бургазлии заедно на площада в морския град за ЧНГ  (ВИДЕО, СНИМКИ)
Фейсбук/Димитър Николов
A A+ A++ A

По изключително весел начин и с почти пролетни температури Бургас посрещна Новата 2023 година. Хиляди бургазлии се стекоха на площад „Тройката” и отброиха последните минути на отминаващата година, предаде Флагман.бг.

May be an image of one or more people, people standing and outdoors

Снощи на площада нямаше къде игла да падне от празнуващите идването на новата година бургазлии. Купонът започна в 22:30 и продължи цялата нощ.

May be an image of one or more people, christmas tree and outdoors

Програмата стартира с подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye. В 23:10 часа на сцената по покана на Община Бургас се качи диско кралицата Прешъс Уилсън. Тя пристига у нас в компанията на две бек вокалистки и своя мениджър. Легендата от 80-те години на миналия век изпя най-големите хитове от работата си с групи като Eruption и Boney M, както и от времето на соловата ѝ кариера.

Точно в полунощ небето се озари от празнични фойерверки и химнът на Република България огласи целия център на Бургас.

May be an image of 3 people, people standing and fireworks

На сцената излезе и оркестър „Странджа Бургас“ със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада се извие традиционното българско хоро.

„Няма друг град в България, който така добре да умее да празнува. Бургазлии са известни в цялата страна със своето трудолюбие. Изпращаме една трудна година, но тя е част от нашия живот. 2022-а ни поднесе различни изпитания, трудности, но сплотени бургазлии успяхме да се справим и да ги преодолеем“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов в новогодишното си приветствие.

May be an image of 1 person

"Убеден съм, че съвсем скоро ще приключат всички важни за Бургас проекти. Сега отправяме поглед в небето с надежда следващата 2023 г. да бъде мирна, успешна година!", добави той.

Снимки: Фейсбук/Димитър Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници