Продажбите на таблети са се увеличили с 43% през третото тримесечие

Продажбите на таблети са се увеличили с 43% през третото тримесечие
A A+ A++ A

Strategy Analytics имат добри новини за Google за третото тримесечие на 2012 г. Според данни на агенцията през посочения период пазарният дял на таблетите с Android се е увеличил с 12% спрямо същото време година по-рано. Това съвсем не означава, че Apple не продължава да държи първенството със своя iPad, чийто пазарен дял за третото тримесечие на годината е 56,7%. Това е по-ниско от 64,5% процента година по-рано, но въпреки това трудно някой ще настигне iPad за момента.

Общите продажби на таблети през периода са се увеличили с 43% спрямо същия период през 2011 г., като продадените устройства са 25 милиона. Ако за вас това е впечатляваща новина, трябва да ви кажем, че анализаторите не са доволни от представянето на производителите и отдават неоправданите си очаквания със забавената в световен мащаб икономика. Продадените iPad са 14 милиона, докато таблетите с Android, купени през тези три месеца, са 10,2 милиона.

Продажбите на Apple в сектора са се увеличили с 3 милиона броя спрямо предишната година, докато за Android увеличението е почти двойно, което им носи и 41,3% пазарен дял. От Microsoft могат да се похвалят с едва 400 000 продадени таблета и пазарен дял от 1,6%. Предположенията на анализаторите са, че присъствието на Microsoft остава ниско, тъй като потребителите изчакват премиерата на Windows 8 и съответно новите устройства, които очакваме след нея.

http://blogs.strategyanalytics.com/TTS/post/2012/10/25/Android-Captures-Record-41-Percent-Share-of-Global-Tablet-Shipments-in-Q3-2012.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници