Прикрива ли Китай 5000 починали на ден с Ковид-19?

Прикрива ли Китай 5000 починали на ден с Ковид-19?
A A+ A++ A

Китай вероятно преживява 1 милион инфекции с коронавирус и 5000 смъртни случая след Ковид-19 всеки ден. Настоящият епидемичен взрив в страната се очертава най-големият от началото на пандемията, сочи нов анализ.

Ситуацията може да стане още по-лоша за страната с население от 1,4 милиарда души. Тази текуща вълна може да доведе до повишаване на дневния процент на случаите до 3,7 милиона през януари, според Airfinity Ltd., базирана в Лондон фирма за анализи. Вероятно тогава ще има нов скок на инфекции, който ще тласне дневния пик до 4,2 милиона през март, изчисли групата.

Нейното моделиране на мащаба и жертвите на епидемията в Китай, което използва данни от провинциите, показва, че въздействието на рязкото обръщане на страната от политиката на нулев Ковид далеч надхвърля отчета на правителството.

Официално Китай съобщи за 2966 нови случая за сряда и има по-малко от 10 смъртни случая от Ковид от началото на декември. Но това противоречи на нарастващия брой доклади, че болниците са препълнени с пациенти, а нуждата от крематориуми далеч надхвърля капацитета.

Китай до голяма степен затвори огромната си мрежа от кабини за масово тестване и се отказа от усилията за включване на всяка една инфекция в дневния отчет, оставяйки жителите да разчитат на бързи тестове без задължение да докладват резултатите.

#ковид #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници