Да помогнем още малко за коледно чудо! Младата майка Ваня Кръстева се чувства по-добре след 2 вливки

Да помогнем още малко за коледно чудо! Младата майка Ваня Кръстева се чувства по-добре след 2 вливки
A A+ A++ A

Младата майка Ваня Христова Кръстева от Пловдив е в добро разположение на духа, въпреки тежката диагноза: злокачествено образувание на дясна млечна жлеза + множество лезии в мозъка. Причината е, че има много добри хора и след първата кампания в нейна полза са събрани пари, достатъчни за осъществяването на няколко вливки от скъпоструващото лекарство "Кейтруда".

Първите две вливки са направени съответно на 22.11.2022 година и 13.12. 2022 година в Онкологията в квартал "Кючук Париж" под тепетата. В тамошното III-то отделение Ваня е сред любимките на докторите и сестрите, които полагат неимоверни грижи за нея. Няма и как да е другояче, след като Ванчето от "Смирненски" е винаги усмихната, макар коварната болест да я измъчва вече над година. Нейната воля за живот е силна, защото 5-годишното й детенце Крис вече расте, а грижовната майка не желае то да я вижда в безпомощни състояния.

А такива, за съжаление, не липсват. Както ви информирахме "екстрите" на заболяването водят до епилептични гърчове, среднощни ставания от нечовешки болки в кръста и крайниците, както и други нежелани реакции на организма.

Малкият Крис в последните месеци често се налага да бъде гледан от своите баба Маргарита и леля Анна - сестрата на Ваня.

Мъжът на изстрадалата жена - Илия, е денонощно до нея - било то в болницата или вкъщи, където е необходимо да полага грижи за своята половинка. Налага се той да е почти в перманентни отпуски или болнични, само и само Ванчето да не остава сама.

Биологичното лечение на Ваня Кръстева е последното упование, което лекарите дават за благоприятна развръзка. Лекарството се прилага венозно - през 3 седмици. В случая с нея медикаментът не се покрива от Здравната каса. Това е упоменато в анамнезата й.

За да има ефект от него обаче са нужни още серии вливки. Първата от тях е предвидена за третия ден от новата 2023 година. Година, към която семейството и близките на Ванчето гледат с надежда, че ще донесе късмет и здраве. Всички те са много благодарни за досегашната морална и финансова помощ, която десетки познати и непознати дават.

Освен "Кейтруда", на болната жена ще се приложи и трета серия химиотерапия.

Ваня Кръстева е открила дарителска сметка на свое име в УниКредит Булбанк. С мечтата за коледно чудо и несломима вяра, тя е убедена, че ще съумее да оздравее и ще може да се радва на малките неща в живота, които за повечето от нас изглеждат като даденост.

Novinite.bg призовава още веднъж читателите си, които имат чисти сърца и финансови възможности да подадат ръка на Ваня от Пловдив в най-важната й битка - тази срещу коварния рак. За целта публикуваме дарителската й сметка.

При достигане на необходимата сума за лечението на Ваня, кампанията ще бъде моментално прекратена и даден подробен отчет, посредством фактури.

Ваня Христова Кръстева

BIC: UNCRBGSF

IBAN сметка: BG03UNCR70001525121995

#Ваня Кръстева #рак #рак на гърдата #Кейтруда #скъпоструващо лекарство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници